Kakaové linecké cukroví s překvapením - postup přípravy
Chcete-li se o Vánocích pochlubit zajímavým cukrovím, určitě vsaďte na kakaové linecké cukroví s medem a oříšky. Těm, kteří tuto dobrotu ochutnají, se nebude chtít věřit, že ji nepřipravoval profesionál.
Medové těsto
Kakaové těsto
Mandle nasekejte na drobné kousky a vložte je do mísy. V hrnci rozpusťte máslo s cukrem a medem a vařte po dobu 2 minut. Poté do hrnce přisypte ořechy a směs zamíchejte. Oříškovou směs následně vylijte na gumovou podložku pro válení těsta a nechte ji ztuhnout.
V míse rozšlehejte 200 g másla, do kterého vešlehejte cukr a poté také vaječný bílek. Všechny ingredience smíchejte a přisypejte mouku s kakaem.
Kakaovou směs nejprve zamíchejte vařečkou a poté ji vyšlehejte mixérem. Hotové těsto vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí a na plechu vyloženém pečicím papíru vytvářejte ozdobná kolečka s otvorem uprostřed.
Z oříškové ztuhlé směsi vytvořte malé kuličky, velké akorát tak, aby se vešly do otvorů v kakaovém těstě a otvory kuličkami naplňte. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15–17 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde