Kokosové sušenky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Upečte si nejen na Vánoce výborné kokosové sušenky s lahodným krémem z pudinku a vanilky. Recept podle paní Romany Važanské je jednoduchý a zvládnete jej připravit za necelou hodinu.
Těsto
Krém
Mouku prosejte do mísy a přidejte k ní změklé máslo a ostatní suroviny potřebné k vytvoření těsta. Uhněťte těsto, zabalte jej do potravinové fólie a nechte ho 1 hodinu odležet.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Po této době vyválejte z těsta plát do výšky 3 mm a vykrojte z něj tvary. Cukroví pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Tip: Vykrojte stejný počet kusů cukroví s otvorem a stejný bez otvoru.
Zatímco se kokosové sušenky pečou, připravte si krém. Všechny ingredience smíchejte v kastrůlku a přiveďte k varu. Krém vařte, za stálého míchání, do doby, než zhoustne a poté jej nechte vychladnout.
Tip: Pokud chcete, můžete do krému přidat rum, ale není to nutné.
Jakmile cukroví upečete, nechte jej vychladnout a slepujte k sobě, vždy cukroví s otvorem a cukroví bez otvoru, pomocí krému. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Pokud chcete, můžete si dát na začátku pečení část těsta stranou a upéct z něj košíčky naplněné pomerančovou marmeládou a kokosovým krémem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.