Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové cukroví s ořechy a citronovou polevou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Skořicové cukroví s ořechy a citronovou polevou - postup přípravy

K Vánocům skořice jednoduše patří. Provoňte touto nádhernou vůní svůj domov a připravte si o svátcích lahodné skořicové cukroví s ořechy a citronovou polevou. Recept je jednoduchý, neobsahuje mouku a připravíte jej do 40 minut.

Ingredience pro:
60 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle s lískovými oříšky rozemelte v robotu na jemný prášek, který přesypejte do mísy a přimíchejte do něj pomerančovou a citronovou kůru. Přidejte vanilkový cukr se skořicí a vše důkladně zamíchejte. 

2. KROK

V misce vyšlehejte sníh z bílků a citronové šťávy a přidejte do něj moučkový cukr. Vyšlehejte hutnou směs, do které vmíchejte ořechy a vytvořte těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočívat minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.

3. KROK

Tip: Pokud těsto po uhnětení velmi lepí, přidejte do něj skořici a ořechy, které absorbují vlhkost a těsto zpevní.

4. KROK

Nyní si vytvořte polevu. Bílek vyšlehejte s citronovou šťávou a poté přidejte moučkový cukr. Směs šlehejte přibližně 1–2 minuty. 

5. KROK

Nyní odbalte těsto a udělejte z něj kvádr. Těsto rozdělte na pět stejných částí, z kterých postupně udělejte stejně velké válečky. Každý váleček zmáčknutím snižte na výšku 0,5 cm a potřete jej připravenou polevou.

6. KROK

Tip: Aby se poleva krásně třpytila, můžete do ní před jejím nanesením vmíchat špetku cukru krystal. 

7. KROK

Tip: Nanesenou polevu je dobré nechat ztuhnout při pokojové teplotě. Jakmile se na povrchu vytvoří „slupka“ můžete začít péct a poleva nepopraská.

8. KROK

Jakmile všechny proužky těsta natřete polevou, nakrájejte je na kousky o šířce přibližně 2,5 cm a cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem. Skořicové cukroví pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–9 minut. 

9. KROK

Poznámka: Jelikož každá trouba peče jinak, doporučujeme cukroví vždy po 5 minutách vyjmout a zkontrolovat. Jakmile spodní část cukroví lehce zhnědne nebo poleva začne tmavnout, přestaňte péct.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Selmas Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů