Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čočková polévka s nočky a zeleninou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Čočková polévka s nočky a zeleninou - postup přípravy

Pochutnejte si na úžasné polévce plné chutí a zdravých surovin. Hledáte-li recept na polévku k obědu nebo k večeři, připravte si jednoduchý a rychlý recept podle paní Marie Kopalové.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Polévka

Nočky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Čočku propláchněte a dejte ji do studené vody, kterou přiveďte k varu. K čočce přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou zeleninu a vařte ji 15–30 minut, do změknutí. Zatímco se čočka se zeleninou vaří, připravte si jíšku.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Následně ji osmahněte na oleji a zaprašte hladkou moukou. Vytvořte jíšku tak, aby byla světle hnědá a přidejte ji k čočce. Polévku vařte dalších 20 minut. Nyní si připravte nočky.

Tip: Místo oleje můžete použít sádlo, které dodá polévce výraznější chuť.

3. KROK

V míse rozšlehejte vejce a přilijte k němu vodu nebo mléko. Vše osolte a přidejte polohrubou mouku, díky které vytvoříte hutnou hmotu. Těsto na nočky nabírejte na lžičku a vhazujte jej do polévky. 

Tip: Místo lžičky můžete použít cedník na noky, který vám usnadní práci.

4. KROK

Hotovou čočkovou polévku s nočky na závěr dochuťte majoránkou a česnekem. Můžete podávat. 

Tip: Do čočkové polévky je možné přidat některou z vašich oblíbených uzenin.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů