Čočková polévka s nočky a zeleninou - postup přípravy
Pochutnejte si na úžasné polévce plné chutí a zdravých surovin. Hledáte-li recept na polévku k obědu nebo k večeři, připravte si jednoduchý a rychlý recept podle paní Marie Kopalové.
Polévka
Nočky
Čočku propláchněte a dejte ji do studené vody, kterou přiveďte k varu. K čočce přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou zeleninu a vařte ji 15–30 minut, do změknutí. Zatímco se čočka se zeleninou vaří, připravte si jíšku.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Následně ji osmahněte na oleji a zaprašte hladkou moukou. Vytvořte jíšku tak, aby byla světle hnědá a přidejte ji k čočce. Polévku vařte dalších 20 minut. Nyní si připravte nočky.
Tip: Místo oleje můžete použít sádlo, které dodá polévce výraznější chuť.
V míse rozšlehejte vejce a přilijte k němu vodu nebo mléko. Vše osolte a přidejte polohrubou mouku, díky které vytvoříte hutnou hmotu. Těsto na nočky nabírejte na lžičku a vhazujte jej do polévky.
Tip: Místo lžičky můžete použít cedník na noky, který vám usnadní práci.
Hotovou čočkovou polévku s nočky na závěr dochuťte majoránkou a česnekem. Můžete podávat.
Tip: Do čočkové polévky je možné přidat některou z vašich oblíbených uzenin.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.