Klasický německý bramborový salát - postup přípravy
Pokud patříte mezi milovníky bramborového salátu, jistě uvítáte jeho obměnu v podobě německého bramborového salátu s hořčičnou zálivkou. Salát můžete podávat k masu, ale výborně chutná i samotný jako malá svačinka.
Ingredience
Brambory očistěte, vložte je do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory vařte 20–25 minut.
Tip: Zda jsou brambory uvařené, zjistíte tak, že do nich píchnete vidličkou. Pokud vám z vidličky budou sjíždět, máte hotovo.
Zatímco se brambory vaří, uvařte si vejce natvrdo (potrvá to 10 minut), nakrájejte cibuli nadrobno a okurky na malé kousky. Uvařené a vychladlé brambory nakrájejte na malé kousky a smíchejte je v míse s cibulí a okurkami.
Ingredience v míse ochuťte solí, pepřem a zalijte je nálevem z okurek. Vše zamíchejte a dejte chladit na 20–30 minut do lednice.
Poté si v jiné míse vyšlehejte vaječný žloutek, vmíchejte do něj hořčici a za stálého míchání přilévejte olej a na závěr osolte.
Tip: Do připravené vaječné směsi můžete přidat pár kapek citronu.
Směs s vaječným žloutkem a majonézu přidávejte k zelenině po lžících – vždy 1 lžíci směsi a 1 lžíci majonézy – opakujte, dokud vše nevypotřebujete.
Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte je na poloviny. Následně jimi ozdobte povrch salátu.
Tip: Vejce můžete také nakrájet najemno a přimíchat je přímo do salátu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: У Надюхи на кухне