Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý mandlový likér ze Salka a pudinku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Rychlý mandlový likér ze Salka a pudinku - postup přípravy

Vytvořte si doma jedinečnou a nezapomenutelnou vánoční atmosféru s chutí mandlového likéru na jazyku. Připravte si velmi jednoduchý a super rychlý recept podle paní Terezy Koubkové.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandlový pudink vsypejte do mléka s cukrem a přiveďte směs k varu. Za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne – potrvá to přibližně 1 minutu. Po uvaření nechte pudinkovou směs mírně vychladnout.

2. KROK

Tip: Pudink přikryjte potravinářskou fólií, aby se fólie pudinku přímo dotýkala. Díky tomu se vám na něm nevytvoří nežádoucí škraloup.

3. KROK

Pudink následně smíchejte se salkem a postupně přilévejte rum. Vše pomocí ponorného mixéru zamíchejte tak, aby se důkladně propojily všechny ingredience.

4. KROK

Hotový likér vlijte do připravených lahví a nechte jej odležet v chladu. Následně můžete mandlovým likérem potěšit svou rodinu a hosty.

Tip: Likérem můžete naplnit jakékoliv lahve, ale doporučujeme vám jednoduše využít ty z použitého rumu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů