Plněné brambory s masovou směsí - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na zajímavý oběd nebo předkrm, vyzkoušejte plněné brambory s masovou směsí se žampiony a pořádnou náloží sýru. Servírovat ho můžete s osvěžujícím salátem a vyladěným česnekovým dipem.
Ingredience
Omyté brambory potřete olivovým olejem, posolte je a pečlivě je zabalte do alobalu. Poté je vložte do předehřáté trouby a pečte je na teplotu 200 °C po dobu 50–60 minut.
Omyté a očištěné maso nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte ho. Mezitím nakrájejte očištěné houby na drobné kousky a poté je přidejte do pánve.
Do mísy přidejte měkký sýr nakrájený na kostičky, nastrouhaný tvrdý sýr a nasekanou petrželku. Poté vše důkladně promíchejte.
Brambory vyjměte z trouby, nechte je lehce vychladnout a odstraňte z nich alobal. Poté z ní seřízněte vršek a opatrně ji pomocí lžíce vydlabejte.
Zbytek vydlabané brambory vložte do mísy k sýrům, přidejte maso se žampiony a směs zakápněte rostlinným olejem. Vše důkladně promíchejte.
Brambory naplňte směsí, přendejte je do pekáče vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a zapékejte je po dobu 10–15 minut. Poté je můžete ihned servírovat se salátem nebo dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: RYCHLE a SNADNÉ recepty