Květák v rajčatové omáčce s česnekem a zelenými fazolkami - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na rychlý a snadný oběd, vyzkoušejte květák v rajčatové omáčce s česnekem a zelenými fazolkami. Jestli se bez masa přece jen neobejdete, tento pokrm můžete využít i jako zeleninovou přílohu ke steakům či pečenému masu.
Ingredience
Květák důkladně omyjte a rozdělte ho na menší kousky. Poté ho uvařte v osolené vodě na skus. Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na půlkolečka.
Papriku omyjte, vyjměte z ní semeníky a nakrájejte ji na tenké plátky. Zeleninu přendejte do pánve a restujte ji, dokud nezměkne.
K zelenině přidejte očištěné fazolky a nakrájená rajčata. Směs dochuťte solí a pepřem. Poté vmíchejte prolisovaný česnek, rajčatovou pastu a naběračku vody z květáku. Promíchejte a pod pokličkou směs vařte 5 minut.
Přidejte uvařený květák, opatrně ho se zeleninou promíchejte a vařte ho dalších 7 minut. Poté ho ihned servírujte. Před podáváním ho můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.