Krémové latte řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy
Vyzkoušejte dezert podle paní Dagmar Kazdové, který vypadá i chutná jako od profesionální cukrářky. Krémové latte řezy s čokoládovou polevou vás překvapí nejen svou nenáročnou přípravou, ale především dokonale vyváženou chutí.
Korpus
Pudinkový krém
Na ozdobu
Pudinkové prášky smíchejte s trochou mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu, poté do něj přilijte rozmíchaný pudinkový prášek se 3 lžícemi cukru a uvařte ho do zhoustnutí. Poté jej nechte zcela vychladnout.
Vejce ušlehejte s cukrem a horkou kávou do pěny. Poté do směsi přidejte hladkou mouku, olej, kakao a kypřicí prášek do pečiva.
Těsto lehce promíchejte a vylijte ho na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho po dobu 8–10 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do něj přidávejte po lžících pudink. Nakonec do něj zašlehejte rum, instantní kávu a měkký tvaroh.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte se ztužovačem. Krém natřete na korpus a poté ho ozdobte vyšlehanou šlehačkou. Nakonec řez ozdobte rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Řezy nechte vychladit a poté ho nakrájejte. Jednotlivé kousky můžete ozdobit dle vlastní fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.