Sibiřské bramboráky s mletým masem - postup přípravy
Pokud jste milovník brambor, rozhodně vyzkoušejte sibiřské bramboráky s mletým masem, které jsou velmi snadné. Doplnit je můžete svěžím zeleninovým salátem a oblíbeným dipem.
Bramboráky
Mleté maso
Mleté maso smíchejte se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pečlivě ho promíchejte a vytvořte z něj malé placičky. Poté je přendejte na potravinářskou fólii.
Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a dochuťte je solí. Směs pečlivě promíchejte a na pánev nalijte dostatečné množství oleje.
Na rozpálený olej tvořte pomocí lžíce malé placičky. Poté na neosmaženou stranu bramboráků položte placky z mletého masa.
Bramboráky otočte a smažte je i z druhé strany do zlatova. Poté je ihned podávejte. Můžete je servírovat se zeleninovým salátem nebo oblíbeným dipem.
Tip: Než nastrouhané brambory osolíte, nechte je 5 minut odstát a poté z nich odstraňte přebytečnou šťávu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.