Rychlý arménský lavaš s mletým masem - postup přípravy
Připravte své rodině specialitu arménské kuchyně a naservírujte jim lavaš s mletým masem. Podávat ho můžete to s jogurtovým dresinkem ochucený čerstvou mátou a koprem.
Ingredience
V hluboké misce smíchejte hovězí mleté maso, rozklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli. Poté do směsi přidejte sůl a mletý černý pepř.
Mleté maso rozdělte na 4 části. Placku položte na pracovní plochu a na jednu polovinu natřete masovou směs. Poté ji přehněte tak, aby maso bylo uvnitř a lehce ji zmáčkněte. Tento postup opakujte ještě jednou.
Placku položte na pracovní plochu a od středu směrem ven ji rozřízněte. Na celou celou plochu natřete masovou směs. Poté ji od řezu překládejte po třetinách. Tento postup ještě jednou opakujte.
Na pánev nalijte olej a placky z obou stran osmažte do zlatova. Hotové lavaše ihned servírujte s jogurtovým dresinkem ochuceným čerstvou mátou a koprem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: VOSTOCHNAYA UZBECHKA_ TV