Placky z hlávkového zelí s jogurtovým dresingem - postup přípravy
Pokud nevíte, co si počít s hlávkovým zelím, které máte doma, připravte si tento jednoduchý recept. Placky z hlávkového zelí můžete podávat jako lehký oběd nebo večeři, ale můžete si na nich pochutnat také jako na zajímavé svačince. Připravíte je za chviličku.
Placky
Dresing
Zelí očistěte a sejměte z něj první vrstvu listů. Poté hlávku zelí rozkrojte na polovinu a odkrojte z každé poloviny košťál. Následně zelí nařežte na pruhy o šířce 2 cm.
Zelí vložte do robotu a nasekejte ho na drobné kousky. Nasekané zelí zalijte vodou a přiveďte ji k varu.
Tip: Pokud nemůžete použít robota, můžete zelí jednoduše nakrájet na malé nudličky pomocí nože.
Zelí vařte pod pokličkou 10 minut a poté jej zamíchejte. Zelí sceďte a nakrájejte cibuli nadrobno. Na pánvi s rozehřátým olejem cibuli smažte asi 3 minuty a poté k ní prolisujte oloupaný česnek. Vše zamíchejte a pánev sundejte z tepla.
Nyní vložte zelí do mísy a přimíchejte k němu osmaženou cibuli s česnekem a dvě vejce s tymiánem, solí, pepřem, chilli a moukou. Vše důkladně zamíchejte.
Nyní rozehřejte pánev s olejem a ze směsi v míse vytvořte malé placičky, které smažte z každé strany přibližně 3 minuty, dozlatova.
Tip: Usmažené placky z hlávkového zelí pokládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Po usmažení placek si připravte rychlý dresing. Bílý jogurt v míse smíchejte s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekaným koriandrem.
Tip: Dresing podávejte s hotovými smaženými plackami, které skvěle chutnají teplé, ale také zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte