Dort „Zlatý klíč“ s krémem ze smetanového sýra - postup přípravy
Jste-li začínající pekaři, nemusíte se bát vyzkoušet tento rychlý a jednoduchý recept na „Zlatý klíč“ – dort se smetanovým sýrem, který je tak lahodný, že už nebudete chtít jiný dezert. Vyzkoušejte ho.
Korpus
Náplň
Vejce vyšlehejte s cukrem – potrvá to 3–7 minut. Do této směsi přidejte nadvakrát mouku a všechno důkladně zamíchejte.
Poznámka: Míchejte opatrně, aby se do směsi nedostal zbytečný vzduch a netvořily se bubliny.
Do hrnce nalijte mléko, přidejte do něj máslo a rozpusťte jej na mírném plameni. Máslovou směs poté na několikrát vmíchejte do směsi s vejcem a moukou.
Hotové těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého alobalem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 30–35 minut.
Dort rozřízněte v polovině, jednu polovinu sejměte a druhou polovinu rozřízněte ještě jednou napůl. Nyní připravte náplň, a to tak, že v míse smícháte smetanový sýr s kondenzovaným mlékem. Do této směsi přilijte smetanu a ingredience vyšlehejte do krému.
Tip: Trochu kondenzovaného mléka si odložte bokem na závěrečné zdobení dortu.
Krémem potřete spodní část korpusu, přikryjte jej prostřední částí, kterou znovu potřete krémem a zakryjte poslední částí korpusu. Na závěr krémem potřete horní část korpusu a také boční strany dortu.
Tip: Pro plnění dortu krémem můžete použít cukrářský sáček, z kterého krém na jednotlivé části korpusu jednoduše vytlačíte.
Nyní do cukrářského sáčku vlijte kondenzované mléko, které jste si předem odložili stranou a na dortu vytvořte ozdobu ve tvaru spirály. Ve spirále udělejte pomocí špejle úhlopříčné rýhy tak, abyste získali vzor pavučiny.
Tip: Okraje dortu ozdobte rozdrobenými zbytky korpusu, které vám zůstaly v dortovém ráfku po pečení. Dort podávejte rozkrojený na trojúhelníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Madina