Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort „Zlatý klíč“ s krémem ze smetanového sýra

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Dort „Zlatý klíč“ s krémem ze smetanového sýra - postup přípravy

Jste-li začínající pekaři, nemusíte se bát vyzkoušet tento rychlý a jednoduchý recept na „Zlatý klíč“ – dort se smetanovým sýrem, který je tak lahodný, že už nebudete chtít jiný dezert. Vyzkoušejte ho.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem – potrvá to 3–7 minut. Do této směsi přidejte nadvakrát mouku a všechno důkladně zamíchejte. 

Poznámka: Míchejte opatrně, aby se do směsi nedostal zbytečný vzduch a netvořily se bubliny.

2. KROK

Do hrnce nalijte mléko, přidejte do něj máslo a rozpusťte jej na mírném plameni. Máslovou směs poté na několikrát vmíchejte do směsi s vejcem a moukou. 

3. KROK

Hotové těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého alobalem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 30–35 minut.

4. KROK

Dort rozřízněte v polovině, jednu polovinu sejměte a druhou polovinu rozřízněte ještě jednou napůl. Nyní připravte náplň, a to tak, že v míse smícháte smetanový sýr s kondenzovaným mlékem. Do této směsi přilijte smetanu a ingredience vyšlehejte do krému. 

5. KROK

Tip: Trochu kondenzovaného mléka si odložte bokem na závěrečné zdobení dortu.

6. KROK

Krémem potřete spodní část korpusu, přikryjte jej prostřední částí, kterou znovu potřete krémem a zakryjte poslední částí korpusu. Na závěr krémem potřete horní část korpusu a také boční strany dortu.

7. KROK

Tip: Pro plnění dortu krémem můžete použít cukrářský sáček, z kterého krém na jednotlivé části korpusu jednoduše vytlačíte.

8. KROK

Nyní do cukrářského sáčku vlijte kondenzované mléko, které jste si předem odložili stranou a na dortu vytvořte ozdobu ve tvaru spirály. Ve spirále udělejte pomocí špejle úhlopříčné rýhy tak, abyste získali vzor pavučiny.

9. KROK

Tip: Okraje dortu ozdobte rozdrobenými zbytky korpusu, které vám zůstaly v dortovém ráfku po pečení. Dort podávejte rozkrojený na trojúhelníky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Cooking Madina

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů