Domácí tavený sýr z tvarohu a másla - postup přípravy
Vyrobte si domácí tavený sýr, který můžete skladovat i několik dní a mít ho tak stále po ruce. Dopřejte svým blízkým lahodnou sýrovou pomazánku na oblíbeném pečivu.
Ingredience
Sterilizované sklenice vymažte máslem a odložte bokem. Nyní vložte tvaroh do sítka a třete jej tak dlouho, dokud z něj nevyteče co nejvíce tekutiny. Vymačkaný tvaroh vložte do mísy a přidejte k němu změklé máslo.
Směs osolte, přidejte jedlou sodu, cukr, vejce a vše rozmixujte ponorným mixérem.
Poznámka: Mixujte do doby, než se všechny ingredience propojí.
Tvarohovou směs zahřívejte ve vodní lázni, dokud nezískáte konzistenci taveného sýra. Domácí tavený sýr následně vlijte do vymazaných sklenic a přikryjte je potravinovou fólií.
Poznámka: Potravinová fólie se musí dotýkat hladiny taveného sýra, aby na ní nevznikl škraloup.
Sýr ve sklenicích nechte vychladnout a zcela ztuhnout. Následně jej podávejte se svým oblíbeným pečivem.
Tip: Aby vám sýr co nejdéle vydržel, skladujte jej v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ГОТОВЬТЕ С НАСТРОЕНИЕМ!