Buřty na černém pivu s červenou kapií - postup přípravy
Pokud hledáte recept na rychlou večeři nebo chutnou svačinku, vyzkoušejte buřty na černém pivu podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm je chuťově výrazný a při jeho přípravě neztratíte mnoho času.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Vložte ji následně do zapékací mísy a nakrájejte na proužky také omytou kapii, z které jste předem odstranili semeník. Kapii přidejte do mísy k cibuli.
Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte česnek, který přidejte do mísy, kde všechny ingredience promíchejte.
Tip: Česnek nemusíte pouze krájet na plátky. Česnek můžete do zapékací mísy také prolisovat.
Na zeleninu rovnoměrně položte oloupané a na poloviny nakrájené buřty, které zalijte sójovou omáčkou. Vše ochuťte pepřem, kmínem a sladkou chilli omáčkou. Na závěr přidejte také rajčatové pyré.
Tip: Místo pyré můžete použít kečup.
Celý pokrm v míse osolte a zalijte černým pivem. Mísu vložte do předehřáté trouby na 200 °C a buřty pečte 30 minut. Po půl hodiny mísu vyndejte, buřty otočte a pečte je dalších 30 minut.
Poznámka: Během pečení buřty hlídejte, aby se nepřipálily.
Buřty na černém pivu servírujte společně se zeleninou, šťávou z černého piva a oblíbeným pečivem.
Tip: Místo čerstvého chleba můžete použít smažené topinky, s kterými buřty chutnají výborně.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem