Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková kakaová bábovka s tvarohovou náplní

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hrnková kakaová bábovka s tvarohovou náplní - postup přípravy

Hledáte-li recept na vláčnou a v ústech se rozplývající bábovku, určitě vyzkoušejte recept paní Andy Březinové. Bábovku upečete za necelou hodinu a její přípravy se nemusí bát ani ti, kteří s pečením ještě nemají tolik zkušeností.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Tvarohová směs

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte základ na bábovku. Polohrubou mouku smíchejte s cukrem, kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Do suché směsi přidejte mléko s olejem a vajíčky a vymíchejte hladké těsto. 

2. KROK

Nyní si připravte tvarohovou směs. V míse smíchejte tvaroh, vanilkový pudink v prášku, vejce, cukr a vanilkový cukr. Dno formy na bábovku zalijte polovinou množství kakaového těsta, na něj rozprostřete tvarohovou směs a zalijte ji zbytkem těsta s kakaem.

3. KROK

Poznámka: Nezapomeňte formu na dort vymazat máslem a vysypat moukou. V opačném případě byste bábovku z formy jen těžko dostávali.

4. KROK

Hrnkovou kakaovou bábovku vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ji po dobu 45 minut. 

Tip: Zda je dezert hotový poznáte tak, že do bábovky zapíchnete špejli. Pokud na špejli zůstane část těsta, pečte dál. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů