Hrnková kakaová bábovka s tvarohovou náplní - postup přípravy
Hledáte-li recept na vláčnou a v ústech se rozplývající bábovku, určitě vyzkoušejte recept paní Andy Březinové. Bábovku upečete za necelou hodinu a její přípravy se nemusí bát ani ti, kteří s pečením ještě nemají tolik zkušeností.
Základ
Tvarohová směs
Na vymazání
Nejprve si připravte základ na bábovku. Polohrubou mouku smíchejte s cukrem, kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Do suché směsi přidejte mléko s olejem a vajíčky a vymíchejte hladké těsto.
Nyní si připravte tvarohovou směs. V míse smíchejte tvaroh, vanilkový pudink v prášku, vejce, cukr a vanilkový cukr. Dno formy na bábovku zalijte polovinou množství kakaového těsta, na něj rozprostřete tvarohovou směs a zalijte ji zbytkem těsta s kakaem.
Poznámka: Nezapomeňte formu na dort vymazat máslem a vysypat moukou. V opačném případě byste bábovku z formy jen těžko dostávali.
Hrnkovou kakaovou bábovku vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ji po dobu 45 minut.
Tip: Zda je dezert hotový poznáte tak, že do bábovky zapíchnete špejli. Pokud na špejli zůstane část těsta, pečte dál. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.