Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka z uzeného masa s domácím drobením

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Polévka z uzeného masa s domácím drobením - postup přípravy

Polévka je pro mnohé naprostý základ a pokud hledáte inspiraci, jakou uvařit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte tuto poctivou z uzeného masa a zeleniny podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Doplnit ji můžete drobením a čerstvými bylinkami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Polévka z uzeného masa

Polévkové drobení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim hrubou mouku. Směs promíchejte a vypracujte z něj tuhé nelepivé těsto. Poté ho nechte 20 minut odpočinout.

2. KROK

Uzené maso nakrájejte na menší kostičky. Mrkev, celer a petržel omyjte pod tekoucí vodou, očistěte je a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Petrželku a celerovou nať nasekejte na drobné kousky.

3. KROK

Pracovní plochu vyložte pečicím papírem a odpočinuté těsto na něj na hrubém struhadle nastrouhejte. Poté drobení nechte proschnout alespoň 30 minut.

4. KROK

Do vroucího vývaru nasypte nastrouhanou zeleninu, polévku promíchejte a přidejte do ní  bujón. Jakmile bude zelenina uvařená, vsypte do polévky drobení a polévku ihned promíchejte.

5. KROK

Do polévky nasypte nasekanou petrželku a celerovou nať a poté ji nechte vařit 15 minut. V případě potřeby můžete přidat i vodu.

6. KROK

Nakonec do polévky přidejte uzené maso nakrájené na kostičky a krátce ji povařte. Poté ji můžete ihned servírovat.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů