Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z řapíkatého celeru s tuňákem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Salát z řapíkatého celeru s tuňákem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na netradiční salát plný chutí a struktur, vyzkoušejte recept na snadný salát z řapíkatého celeru s tuňákem. Podávat ho můžete samotný nebo s čerstvým pečivem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Řapíkatý celer omyjte pod tekoucí vodou, odkrojte z něj dřevnaté konce a případně ho oloupejte. Poté ho překrojte, vložte ho do hrnce a zalijte ho vroucí vodou.

2. KROK

Do hrnce přidejte špetku cukru a celer vařte po dobu dvou minut. Poté ho vyjměte z vody, nakrájejte ho na malé kousky a přendejte ho do mísy.

3. KROK

Jablko pečlivě omyjte a zbavte ho jádřince. Nakrájejte ho na drobné kousky a přendejte ho do mísy. Poté vařená vejce protlačte kolečkem na brambory.

4. KROK

Do mísy přidejte tuňáka zbaveného oleje, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici. Směs dochuťte solí a mletým pepřem.

5. KROK

Salát pečlivě promíchejte a vložte ho na 1 hodinu do lednice. Poté ho vyjměte a můžete to ihned servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů