Salát z řapíkatého celeru s tuňákem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na netradiční salát plný chutí a struktur, vyzkoušejte recept na snadný salát z řapíkatého celeru s tuňákem. Podávat ho můžete samotný nebo s čerstvým pečivem.
Ingredience
Řapíkatý celer omyjte pod tekoucí vodou, odkrojte z něj dřevnaté konce a případně ho oloupejte. Poté ho překrojte, vložte ho do hrnce a zalijte ho vroucí vodou.
Do hrnce přidejte špetku cukru a celer vařte po dobu dvou minut. Poté ho vyjměte z vody, nakrájejte ho na malé kousky a přendejte ho do mísy.
Jablko pečlivě omyjte a zbavte ho jádřince. Nakrájejte ho na drobné kousky a přendejte ho do mísy. Poté vařená vejce protlačte kolečkem na brambory.
Do mísy přidejte tuňáka zbaveného oleje, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici. Směs dochuťte solí a mletým pepřem.
Salát pečlivě promíchejte a vložte ho na 1 hodinu do lednice. Poté ho vyjměte a můžete to ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pani M – sałatki i surówki