Koláč se smetanovým krémem z mascarpone - postup přípravy
Tento dezert je velmi osvěžující a lahodný díky jemnému krému a povzbuzující chuti citronu. Připravte koláč se smetanovým krémem podle tradičního italského receptu za pár minut.
Krém
Těsto
V rendlíku smíchejte mléko se dvěma vejci, škrobem a cukrem. Postavte ho na plotnu a zahřívejte směs do zhoustnutí – potrvá to cca 5 minut. Odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní mascarpone s citronovou šťávou.
Tip: Na formu položte talíř a obraťte ji dnem vzhůru – snadno z ní koláč dostanete.
Nyní připravte těsto smícháním jednoho vejce s cukrem, citronovou kůrou, moukou, kypřícím práškem do pečiva a změklým máslem. Uhněťte těsto, které rozdělte na dvě části, z nichž jednu rozprostřete do tukem vymazané dortové formy.
Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu.
Těsto propíchejte vidličkou a poté jej potřete připraveným krémem. Druhou část těsta vyválejte na plát o výšce 0,3 cm a vykrojte z něj ozdobná kolečka, která vyskládejte po okraji dortové formy.
Koláč se smetanovým krémem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Poté jej podávejte posypaný moučkovým cukrem, ozdobený dvěma kolečky citronu a nakrájený na trojúhelníky.
Tip: Na formu položte talíř a dort obraťte dnem vzhůru, snadno jej tak z formy dostanete.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba