Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč se smetanovým krémem z mascarpone

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Koláč se smetanovým krémem z mascarpone - postup přípravy

Tento dezert je velmi osvěžující a lahodný díky jemnému krému a povzbuzující chuti citronu. Připravte koláč se smetanovým krémem podle tradičního italského receptu za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte mléko se dvěma vejci, škrobem a cukrem. Postavte ho na plotnu a zahřívejte směs do zhoustnutí – potrvá to cca 5 minut. Odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní mascarpone s citronovou šťávou.

Tip: Na formu položte talíř a obraťte ji dnem vzhůru – snadno z ní koláč dostanete. 

2. KROK

Nyní připravte těsto smícháním jednoho vejce s cukrem, citronovou kůrou, moukou, kypřícím práškem do pečiva a změklým máslem. Uhněťte těsto, které rozdělte na dvě části, z nichž jednu rozprostřete do tukem vymazané dortové formy.

Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. 

 

3. KROK

Těsto propíchejte vidličkou a poté jej potřete připraveným krémem. Druhou část těsta vyválejte na plát o výšce 0,3 cm a vykrojte z něj ozdobná kolečka, která vyskládejte po okraji dortové formy. 

4. KROK

Koláč se smetanovým krémem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Poté jej podávejte posypaný moučkovým cukrem, ozdobený dvěma kolečky citronu a nakrájený na trojúhelníky. 

Tip: Na formu položte talíř a dort obraťte dnem vzhůru, snadno jej tak z formy dostanete. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů