Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tradiční holandský řízek z vepřového bůčku

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Tradiční holandský řízek z vepřového bůčku - postup přípravy

Pokud vás už nebaví klasické řízky, pohostěte svou rodinu tradičním holandským řízkem z vepřového bůčku podle YouTube kanálu Recepty bez brepty, který budete mít hotový během pár chvil. Servírujte ho s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a rozhodně nezapomeňte na kyselou okurku.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na maso

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mleté vepřové maso přendejte do mísy a přidejte do něj vejce. Poté ho osolte a zasypte ho nasekanou čerstvou petrželkou.

2. KROK

Mleté vepřové maso dochuťte špetkou mletého černého pepře, vlijte do něj mléko a zasypte ho nahrubo nastrouhaným sýrem gouda.

3. KROK

Mleté maso velmi poctivě promíchejte a pokud máte čas, nechte ho chvíli odležet. Poté z něj vytvarujte placky dle požadované velikosti.

4. KROK

Placky pečlivě obalte nejdříve v hladké mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou mléka a poté ve strouhance.

5. KROK

Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté v něm holandské řízky smažte z obou stran do zlatova.

6. KROK

Hotové holandské řízky ihned podávejte. Servírovat je můžete s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem, rozhodně však nezapomeňte na kyselou okurku.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů