Koblihy s Nutellou a kokosovým sypáním - postup přípravy
Inspirujte se jednoduchým a rychlým receptem na dezert, který můžete podávat ke kávě svým blízkým, ale také si na nich pochutnat u snídaně. Koblihy obsahují Nutellu, kterou miluje snad každý.
Těsto
Zdobení
V míse smíchejte teplé mléko, cukr, sušené droždí, změklé máslo, rostlinný olej, jedno vejce a jeden vaječný bílek. Do vzniklé hmoty přimíchejte po částech mouku smíchanou se solí.
Poznámka: Po částech je třeba mouku přidávat proto, aby v těstu nevznikly hrudky.
Uhněťte těsto, pomažte ho lžící oleje, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout 1 hodinu v pokojové teplotě. Po této době si naolejujte ruce a z těsta vytvářejte malé kuličky, z kterých udělejte placku, jejíž střed naplňte lžičkou nutelly, kterou do těsta uzavřete slepením jeho okrajů k sobě. Následně vyválejte koblížek.
Koblížky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je utěrkou a nechte je kynout 10 minut. Poté jejich povrch potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Po upečení koblížky znovu přikryjte a nechte je chladnout 10 minut. Následně je posypte moučkovým cukrem, jejich povrch potřete medem a posypte trochou kokosu.
Tip: Koblížky můžete podávat ozdobené Nutellou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV