Mramorovaný koláč s borůvkami a mandlemi - postup přípravy
Na pohled zajímavý a chuťově výtečný dezert, to je mramorovaný koláč s borůvkami a mandlemi, který připravíte za chviličku. Dezert je úžasně vláčný a zvládnou jej i začínající pekaři.
Těsto
Do ½ těsta
Zdobení
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej s mlékem a přisypte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
Tip: Mouku přidávejte přes sítko, abyste zmírnili riziko vzniku hrudek v těstu.
Polovinu vyšlehaného těsta přelijte do jiné mísy a smíchejte ji s čokoládovými kousky, kakaovým práškem a mlékem. Nakonec do kakaového těsta vmíchejte borůvky.
Poznámka: Množství borůvek závisí na vašich chuťových preferencích.
Světlé i kakaové těsto střídavě vkládejte do dortové formy vyložené pečicím papírem a nakonec ho projeďte špejlí, aby se těsta v některých místech propojila. Mramorovaný koláč s borůvkami pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut.
Na závěr koláč pomažte sirupem dle vlastní chuti a posypte rozemletými mandlemi.
Poznámka: Dezert servírujte nakrájený na kousky ve tvaru kosočtverců.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gunel Ahmedova