Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinované žampiony s cibulí a česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Marinované žampiony s cibulí a česnekem - postup přípravy

Tyto marinované žampiony s cibulí vám mohou chutnat v podobě salátu nebo je můžete použít jako zajímavou přílohu k masu. Pokrm je jednoduchý, rychlý a vaši hosté z něj budou nadšení.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony omyjte a vložte je do hrnce. Přidejte k nim na plátky nakrájený česnek a potrhané bobkové listy. Vše zasypte černým pepřem, semeny koriandru, cukrem a zalijte olejem. 

Tip: Pro tento recept jsou nejvhodnější baby žampiony. Pokud k nim ale nemáte přístup, můžete použít i jejich větší verzi.

2. KROK

Do hrnce přilijte také ocet s vodou a vše důkladně promíchejte, aby se žampiony obalily v ingrediencích ze všech stran. Hrnec položte na plotnu, přiveďte k varu a vařte 5 minut. 

3. KROK

Zatím nakrájejte červenou cibuli na kolečka a vmíchejte ji k žampionům, které jste sundali z tepla. Marinované žampiony s cibulí nechte pod pokličkou volně chladnout po dobu 1 hodiny. Po této době směs promíchejte a můžete servírovat. 

4. KROK

Tip: Žampiony můžete podávat jako samostatný pokrm, ale můžete je servírovat také jako zajímavou přílohu k masu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: ShuStriiBUM

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů