Brambory se zeleninou a parmazánem - postup přípravy
Pokud máte doma přebytek brambor, máme pro vás skvělý tip na rychlé a jednoduché hlavní jídlo plné živin. Připravte si brambory se zeleninou a parmazánem, které vás nasytí a přitom nezatíží váš organismus.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte, vložte je do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte je 20–25 minut a poté je sceďte.
Poznámka: Tentokrát není nutné vodu solit nebo do ní přidávat kmín.
Mezitím oloupejte a nakrájejte česnek a na proužky nakrájejte červenou cibuli. Omyjte a na malé proužky nakrájejte také červenou papriku, kterou jste předtím zbavili semeníku.
Omyjte listy špenátu a nakrájejte je na menší kusy. Na pánvi rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte česnek, dozlatova. Z pánve ho následně vyndejte a na stejném másle smažte cibuli ochucenou solí 2 minuty.
K cibuli přidejte nakrájenou papriku, kterou zasypte mletou sladkou paprikou, pepřem, všechny ingredience zamíchejte a smažte další 1 minutu. K zelenině vmíchejte celé uvařené brambory a smažte 2 minuty.
Na závěr do pánve přidejte špenát, zasypte ho nastrouhaným parmazánem a pod pokličkou pokrm smažte 5 minut.
Poznámka: Brambory se zeleninou podávejte ihned. Kdo chce, může brambory servírovat s majonézou, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte