Zapečené mleté maso se sýrem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd či večeři, která vám zabere jen pár minut, vyzkoušejte recept na zapečené mleté maso se sýrem. Podávat jej můžete s bramborami, bramborovou kaší nebo krajícem čerstvého chleba.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na větší kostičky. Do pánve nalijte olej a cibuli orestujte dozlatova. Uvařené vejce nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte ho a přidejte do něj zakysanou smetanu.
Vaječnou směs pečlivě promíchejte. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte ho stranou. Poté nahrubo nastrouhejte i oloupané brambory.
Brambory vymačkejte a zbavte je přebytečné vody. Do mísy vložte mleté maso, rozklepněte do něj vejce a dochuťte ho solí a pepřem. Poté ho pečlivě promíchejte.
Pekáč vymažte olejem a z mletého masa vytvořte 6 stejně velkých placiček. Nejdříve na ně navrstvěte osmaženou cibulku a poté nastrouhané brambory.
Brambory osolte a opepřete. Poté na ně natřete vaječnou směs a tu zasypte sýrem. Pekáč překryjte alobalem a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C.
Mleté maso pečte přibližně 25–30 minut. Poté ho vyjměte a ihned ho servírujte s bramborami, bramborovou kaší nebo krajícem chleba.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.