Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené mleté maso se sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené mleté maso se sýrem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd či večeři, která vám zabere jen pár minut, vyzkoušejte recept na zapečené mleté maso se sýrem. Podávat jej můžete s bramborami, bramborovou kaší nebo krajícem čerstvého chleba.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na větší kostičky. Do pánve nalijte olej a cibuli orestujte dozlatova. Uvařené vejce nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte ho a přidejte do něj zakysanou smetanu.

2. KROK

Vaječnou směs pečlivě promíchejte. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte ho stranou. Poté nahrubo nastrouhejte i oloupané brambory.

3. KROK

Brambory vymačkejte a zbavte je přebytečné vody. Do mísy vložte mleté maso, rozklepněte do něj vejce a dochuťte ho solí a pepřem. Poté ho pečlivě promíchejte.

4. KROK

Pekáč vymažte olejem a z mletého masa vytvořte 6 stejně velkých placiček. Nejdříve na ně navrstvěte osmaženou cibulku a poté nastrouhané brambory.

5. KROK

Brambory osolte a opepřete. Poté na ně natřete vaječnou směs a tu zasypte sýrem. Pekáč překryjte alobalem a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C.

6. KROK

Mleté maso pečte přibližně 25–30 minut. Poté ho vyjměte a ihned ho servírujte s bramborami, bramborovou kaší nebo krajícem chleba.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů