Pečená vepřová panenka s teplým salátem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na snadný oběd nebo večeři, vyzkoušejte pečenou vepřovou panenku s teplým salátem, kterou budete mít hotovou během chvilky. Podávat ji můžete s bramborami nebo samotnou.
Vepřová panenka
Teplý salát
Salátový dresink
Vepřovou panenku nejdříve pečlivě osolte, opepřete a posypte ji sladkou mletou paprikou. Do pánve nalijte olej, nechte ho dostatečně rozpálit a panenku na něm ze všech stran zatáhněte.
Do pánve přidejte česnek rozkrojený napůl a čerstvý tymián. Poté do ní přidejte máslo, nechte ho rozpustit a vše ještě chvíli restujte.
Do pekáče položte nejdříve česnek, na něj položte tymián a na něj položte vepřovou panenku. Maso poté přelijte výpekem a vložte ho do trouby.
Vepřovou panenku pečte při teplotě 200 °C po dobu přibližně 20 minut. Při pečení zvolte program horní a spodní ohřev.
Žampiony omyjte, pečlivě je očistěte a nakrájejte je na čtvrtiny. Na pánev nalijte olej, nechte ho dostatečně rozehřát a žampiony na něm orestujte po dobu 5 minut.
Žlutou i červenou papriku omyjte, rozkojte ji a zbavte ji semeníků. Poté ji nakrájejte na tenké proužky, vložte ji do pánve a restujte ji spolu s houbami dalších 5 minut.
Orestovanou zeleninu přendejte do mísy a přidejte do ní nasekaný kopr s petrželkou. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na tenká kolečka. Promněte ji v ruce a přidejte ji do mísy.
Do jiné mísy nasypte sůl, cukr a špetku pepře. Přidejte do ní prolisovaný česnek a lžíci citrónové šťávy. Nakonec do ní vlijte olivový olej a dresink pečlivě promíchejte.
Dresink nalijte na salát a dobře ho promíchejte. Maso vyjměte z trouby, nakrájejte ho a ihned ho servírujte spolu s teplým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fleisch Rezepte von Irma