Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řízek z mletého masa s bramborovou kaší

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Řízek z mletého masa s bramborovou kaší - postup přípravy

Pokud milujete kombinaci masa a sýru, určitě vyzkoušejte zajímavý recept na řízky z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Díky postupu přípravy je maso vláčné a kaše nadýchaná jako obláček.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Masová směs

Příloha

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Goudu nastrouhejte na hrubém struhadle a v míse sýr smíchejte s mletým masem, vejcem, solí, pepřem a kmínem. Do masové směsi vmíchejte smetanu a vložte ji do lednice minimálně na 1 hodinu. 

2. KROK

Nyní připravte bramborovou kaši. Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky, vložte je do osolené vody a vařte je 15–20 minut. Po uvaření je sceďte a rozšťouchejte. 

Poznámka: Dle vlastní chuti brambory osolte. 

3. KROK

Do brambor vmíchejte teplé mléko a poté smetanu. Rychlými pohyby metličkou vyšlehejte kaši a přidejte do ní 2 lžíce másla.

4. KROK

Z masové směsi vytvořte 2 řízky o průměru cca 7–8 cm, každý z nich obalte v mouce, poté ve vyšlehaném vejci se solí a nakonec ve strouhance. Řízky smažte z každé strany přibližně 4 minuty. 

Tip: Řízky z mletého masa podávejte s připravenou bramborovou kaší a okurkovým salátem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů