Pomalu tažený hovězí vývar se zeleninou - postup přípravy
Pokud milujete poctivé polévky, určitě si pochutnáte na kvalitním vývaru podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jeho příprava je jednoduchá a stojí za to počkat si na výsledek.
Ingredience
Hovězí kosti s masem vložte do pekáče a přidejte k nim rozkrojenou cibuli a 3 oloupané stroužky česneku. Vše jemně pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut.
Upečené ingredience přendejte do hrnce, osolte je a zalijte studenou vodou, kterou pomalu přiveďte k varu.
Poznámka: Během vaření se bude na povrchu polévky tvořit voda, kterou průběžně sbírejte. Díky tomu nebude vývar kalný.
Do vývaru přidejte bobkové listy, nové koření, pepř a polévku pomalu táhněte, těsně pod bodem varu, 8 hodin. Po této době přidejte do polévky nakrájenou mrkev, petržel, celer a vše vařte pod pokličkou na mírném ohni dalších 20 minut, do změknutí zeleniny.
Na závěr vyndejte z vývaru kosti s masem, které nakrájejte a servírujte s vývarem a zeleninou.
Tip: Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem