Rychlá korejská vaječná roláda - postup přípravy
Pokud nechcete svým velikonočním koledníkům naservírovat jen klasického beránka, chlebíčky nebo mazanec, ale hledáte originální pohoštění, připravte jim tuto korejskou vaječnou roládu. Na její přípravu vám stačí jen 3 suroviny a pár za minut budete mít hotovo.
Ingredience
Zeleninu nejdříve pečlivě omyjte. Jarní cibulku nasekejte na velmi drobné kousky a dejte ji stranou. Papriku zbavte semeníků a poté ji nakrájejte na malé kostičky.
Rozklepněte vejce a bílky oddělte od žloutků. Do žloutků nalijte rýžové víno a přidejte do nich špetku soli. Poté vše pečlivě promíchejte.
Do bílků přidejte špetku soli a přisypte do nich nakrájenou zeleninu. Poté vše důkladně promíchejte. Pánev vymažte olejem a dostatečně ji rozpalte.
Do rozpálené pánve nalijte 1/3 bílků a roztáhněte je po celé ploše. Jakmile bílky zbělají, začněte je rolovat. Roládu přesuňte ke kraji a pánev opět vymažte olejem.
K roládě přilijte další 2/3 bílků a postup opakujte dokud budete mít dostatek bílků. Pánev lehce vymažte olejem a do pánve nalijte 1/2 žloutků. Jakmile budou hotové, opět ji srolujte.
Do pánve nalijte zbytek žloutků a jakmile budou hotové, roládu ještě lehce opečte ze všech stran. Poté ji nakrájejte na plátky a můžete ji podávat.
Roládu můžete servírovat s oblíbeným dipem. Pokud si však chcete dopřát opravdovou exotiku, zvolte kvalitní sójovou omáčku, sezamové semínka a wasabi pastu.
Tip: Pokud ve spíži nemáte rýžové víno, nezoufejte. Nahradit ho můžete sladkým bílým vínem. A jestli nemáte ani to, smíchejte 3 díly vody s jedním dílem cukru.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 한끼해요 Have a nice meal