Minizáviny z listového těsta se žloutkovou omáčkou - postup přípravy
Pokud hledáte originální velikonoční pohoštění, vyzkoušejte recept na sýrové minizáviny z listového těsta, které v kombinaci se žloutkovou omáčkou chutnají naprosto dokonale. Na přípravu vám navíc bude stačit jen pár minut.
Na minizáviny
Žloutková omáčka
Do mísy vložte smetanový sýr a přidejte do něj prolisovaný česnek. Poté směs promíchejte a natřete ji na listové těsto.
Feta sýr rozmačkejte pomocí vidličky a poté ho nasypte na celou plochu listového těsta. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a přisypte ho na těsto.
Petrželku nasekejte najemno a přidejte ji k sýru. Těsto pečlivě srolujte a poté ho nakrájejte na přibližně 8 ks. Minizáviny poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Minizáviny potřete rozšlehaným vejcem a posypte je tvrdým sýrem nastrouhaným najemno. Poté je vložte do předehřáté trouby.
Sýrové minizáviny pečte při teplotě 180 °C přibližně 25 minut do zlatova. Poté je vyjměte a nechte je zcela vychladnout.
Mezitím do hrnce nalijte rozpuštěné máslo a přidejte do něj žloutky, mléko a citrónovou šťávu. Směs poté velmi pečlivě promíchejte.
Směs vařte na mírmém plameni za stálého míchaní do zhoustnutí. Nakonec do žloutkové omáčky vmíchejte pálivou papriku.
Žloutkovou omáčku nalijte do mističky, minizáviny předejte na talíř a můžete servírovat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes