Nepečený dort na plech se „zmrzlinovým“ krémem - postup přípravy
Pokud hledáte recept na nepečený dort, vyzkoušejte tento snadný se zmrzlinovým krémem, který budete mít hotový během chvilky. Ozdobit ho můžete bílou čokoládou nebo čerstvým ovocem.
Na korpus
Na zmrzlinový krém
Na jahodovou polevu
Mléko nalijte do mísy, cukrářské piškoty v něm krátce namočte a úhledně je vyskládejte na plech o velikosti 40×30 cm.
Do mísy nalijte smetanu ke šlehaní, přisypte do ní ztužovač a 1 vanilkový cukr. Poté ji vyšlehejte do tuha. Do jiné mísy vložte mascarpone a tvaroh.
Přisypte do něj cukr a směs vyšlehejte do hladkého krému. Poté ho dochuťte citrónovou šťávou a zbylým vanilkovým cukrem.
Následně krém opět pečlivě vyšlehejte. Poté do něj postupně pomocí stěrky pomalu vmíchejte vyšlehanou smetanu.
Vyšlehaný krém pečlivě rozetřete po celé ploše na cukrářské piškoty. Poté plech vložte do lednice a nechte ho vychladit.
Mezitím si pečlivě omyjte jahody a zbavte je stopek. Poté je vložte do vyšší mísy a rozmixujte je pomocí tyčového mixéru. Následně je přelijte do hrnce a dochuťte je cukrem dle chuti.
Rozmixované jahody přiveďte k varu a vlijte do nich kukuřičný škrob rozmíchaný ve troše vody. Poté směs pečlivě promíchejte a vařte ji do zhoustnutí.
Jahodou polevu nechte vychladnout a poté ji nalijte na plech. Následně ji pečlivě rozetřete. Nakonec dort ozdobte nastrouhanou čokoládou na hrubém struhadle.
Dort vložte do lednice a nechte ho nejlépe přes noc ztuhnout. Poté ho vyjměte a můžete ho servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ReniasBackwelt