Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort na plech se „zmrzlinovým“ krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 5 minut

Nepečený dort na plech se „zmrzlinovým“ krémem - postup přípravy

Pokud hledáte recept na nepečený dort, vyzkoušejte tento snadný se zmrzlinovým krémem, který budete mít hotový během chvilky. Ozdobit ho můžete bílou čokoládou nebo čerstvým ovocem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na zmrzlinový krém

Na jahodovou polevu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mléko nalijte do mísy, cukrářské piškoty v něm krátce namočte a úhledně je vyskládejte na plech o velikosti 40×30 cm.

2. KROK

Do mísy nalijte smetanu ke šlehaní, přisypte do ní ztužovač a 1 vanilkový cukr. Poté ji vyšlehejte do tuha. Do jiné mísy vložte mascarpone a tvaroh.

3. KROK

Přisypte do něj cukr a směs vyšlehejte do hladkého krému. Poté ho dochuťte citrónovou šťávou a zbylým vanilkovým cukrem.

4. KROK

Následně krém opět pečlivě vyšlehejte. Poté do něj postupně pomocí stěrky pomalu vmíchejte vyšlehanou smetanu.

5. KROK

Vyšlehaný krém pečlivě rozetřete po celé ploše na cukrářské piškoty. Poté plech vložte do lednice a nechte ho vychladit.

6. KROK

Mezitím si pečlivě omyjte jahody a zbavte je stopek. Poté je vložte do vyšší mísy a rozmixujte je pomocí tyčového mixéru. Následně je přelijte do hrnce a dochuťte je cukrem dle chuti.

7. KROK

Rozmixované jahody přiveďte k varu a vlijte do nich kukuřičný škrob rozmíchaný ve troše vody. Poté směs pečlivě promíchejte a vařte ji do zhoustnutí.

8. KROK

Jahodou polevu nechte vychladnout a poté ji nalijte na plech. Následně ji pečlivě rozetřete. Nakonec dort ozdobte nastrouhanou čokoládou na hrubém struhadle.

9. KROK

Dort vložte do lednice a nechte ho nejlépe přes noc ztuhnout. Poté ho vyjměte a můžete ho servírovat.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: ReniasBackwelt

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů