Zeleninová polévka na hubnutí - postup přípravy
Pokud se snažíte zbavit přebytečných kil, vyzkoušejte tuto rychlou polévka na hubnutí plnou zeleniny, která vás zasytí na dlouhé hodiny. Na její přípravu nepotřebujete žádné speciální suroviny, navíc ji uvaříte během chvíle.
Ingredience
Bílé zelí omyjte, nasekejte ho na kostičky, odstraňte tvrdý střed a vložte ho do většího hrnce. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na tenké půlkolečka a přidejte ji k zelí.
Mrkev, petržel, celer pečlivě očistěte. Z paprik vyjměte semeníky a poté je i s kořenovou zeleninou nakrájejte na tenké proužky. Poté je přidejte do hrnce s ostatní zeleninou.
Pokud chcete použít čerstvá rajčata, nejdříve je nařízněte, ponořte je do vroucí vody na několik vteřin a poté je přendejte do studené vody. Následně je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Rajčata přendejte do hrnce, zalijte je vodou a zeleninu dochuťte solí. Hrnec přendejte na plotnu a na silném ohni přiveďte polévku k varu.
V průběhu vaření odebírejte pomocí sběračky vytvořenou pěnu. Jakmile přivedete polévku k varu, přikryjte ji poklicí a vařte ji na mírném ohni dalších 20 minut.
Do polévky přidejte nasekaný česnek a koření dle chuti. Můžete použít kari, bobkový list, sušený mletý zázvor, oregano a bazalku.
Pokud je zelenina již dostatečně uvařená, za 2–3 minuty stáhněte polévku z ohně. Přikryjte ji poklicí a nechte ji odležet po dobu 10–15 minut.
Poté ji můžete ihned podávat. Před servírováním ji můžete posypat nasekanou petrželkou, koriandrem nebo jarní cibulkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia Здоровое Питание