Mléčný dezert se zkaramelizovanými banány - postup přípravy
Připravte si originální mléčný dezert se zkaramelizovanými banány, který uchvátí všechny milovníky tohoto exotického ovoce. Příprava je velmi snadná a zvládne ji opravdu každý.
Na karamelizované banány
Na banánový krém
Do hrnce nasypte cukr a nechte ho samovolně zkaramelizovat. Banány oloupejte a nakrájejte je na stejně velká kolečka.
Do karamelu postupně vmíchejte banány a směs míchejte, dokud všechny banány nebudou zcela obalené v karamelu. Poté je přendejte do mísy a hrnec neumývejte.
Do mixéru vložte 1/4 zkaramelizovaných banánů, zalijte je mlékem a smetanou ke šlehání. Poté do něj nasypte cukr a hladkou mouku.
Směs rozmixujte do hladka a poté ji přelijte do hrnce, ve kterém jste karamelizovali banány. Následně ji vařte na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí.
Na dno oválné mísy rozetřete část krému, na ně vyskládejte sušenky a následně na ně rozprostřete zkaramelizované bánany.
Na banány opět vyskládejte sušenky, přidejte další banánovou vrstvu a na ně rozetřete zbytek krému. Ten poté posypte kakaem.
Mléčný dezert nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu. Poté ho můžete ihned servírovat.
Tip: Pokud víte, že dezert nebudou jíst děti, vmíchejte do karamelu a banánů 20 ml bílého rumu. Ti neodvážnější si mohou vyzkoušet i flambování.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Isamara Amâncio