Bounty tyčinky s čokoládou a kokosem - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům tyčinek Bounty, můžete se vsadit, že až si připravíte tento recept, nebudete si je už chtít kupovat. Vyzkoušejte jednoduchý postup na přípravu domácích čokoládových tyčinek s kokosem.
Těsto
Poleva
V hrnci smíchejte mléko s cukrem, změklým máslem a špetkou soli. Hrnec položte na plotnu a na mírném ohni 2 minuty ingredience zahřívejte.
Poté hrnec z tepla odstavte a do směsi důkladně vmíchejte strouhaný kokos. Připravte si plech vyložený pečicím papírem a kokosové těsto na něj důkladně rozprostřete a uhlaďte jeho povrch.
Poznámka: Těsto nechte vychladnout volně na pokojovou teplotu a poté jej vložte do mrazáku na 1–2 hodiny.
Vychlazené těsto nařežte na 16 stejně velkých tyčinek, jejichž okraje prsty zaoblete a dejte je znovu do mrazáku, než si připravíte čokoládovou polevu.
Do hrnce rozlámejte čokoládu a na mírném ohni ji rozpouštějte – potrvá to asi 1 minutu. Poté hrnec odstavte z tepla a do čokolády vmíchejte olej, který dodá polevě krásný lesk.
Tip: Pokud nechcete polevu připravovat na sporáku, můžete ji 15–20 vteřin zahřívat v mikrovlnné troubě.
Vychlazené Bounty tyčinky v čokoládě obalte, odkládejte je na pečicí papír a dejte je chladit do lednice, dokud poleva neztuhne.
Poznámka: Zbytkem čokolády naplňte cukrářský sáček pomocí kterého tyčinky v čokoládové polevě ozdobte tenkými proužky tak, jak je ukázáno na videu níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней