Rychlý hrnkový „Nouzový koláč“ s jahodami - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co si o víkendu upéct ke kávě jen z minima surovin, vyzkoušejte tento rychlý hrnkový „Nouzový koláč“ s jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem. Jeho příprava je velmi snadná a zvládnete ho během chvíle.
Ingredience
Do hrnce nalijte vodu a přidejte do něj máslo, cukr a kakao. Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Jakmile se všechny suroviny rozpustí, hrnec stáhněte z ohně a směs nechte vychladnout.
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do spolu s hladkou moukou a kypřicím práškem do kakaové směsi a krátce ji vyšlehejte.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté ho velmi pomalu a opatrně vmíchejte do těsta pomocí stěrky. Formu o velikosti 24×28 cm vyložte pečicím papírem.
Těsto přelijte do formy a vyskládejte na něj omyté překrojené jahody, nebo jiné oblíbené ovoce. Poté formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C.
Koláč pečte přibližně 45 minut. Poté ho vyjměte a nechte to zcela vychladnout. Před servírováním ho nakrájejte a lehce ho pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch