Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý hrnkový „Nouzový koláč“ s jahodami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Rychlý hrnkový „Nouzový koláč“ s jahodami - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, co si o víkendu upéct ke kávě jen z minima surovin, vyzkoušejte tento rychlý hrnkový „Nouzový koláč“ s jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem. Jeho příprava je velmi snadná a zvládnete ho během chvíle.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu a přidejte do něj máslo, cukr a kakao. Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Jakmile se všechny suroviny rozpustí, hrnec stáhněte z ohně a směs nechte vychladnout.

2. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do spolu s hladkou moukou a kypřicím práškem do kakaové směsi a krátce ji vyšlehejte.

3. KROK

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté ho velmi pomalu a opatrně vmíchejte do těsta pomocí stěrky. Formu o velikosti 24×28 cm vyložte pečicím papírem.

4. KROK

Těsto přelijte do formy a vyskládejte na něj omyté překrojené jahody, nebo jiné oblíbené ovoce. Poté formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C.

5. KROK

Koláč pečte přibližně 45 minut. Poté ho vyjměte a nechte to zcela vychladnout. Před servírováním ho nakrájejte a lehce ho pocukrujte moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů