Buchty s pudinkovým krémem pečené na pánvi - postup přípravy
Pokud hledáte originální recept na sladký dezert, ale nerozumíte si s troubou, vyzkoušejte tyto buchty plněné pudinkovým krémem pečené na pánvi. Jejich příprava není vůbec složitá a zabere vám jen pár minut.
Pudinkový krém
Na těsto
Do hrnce nalijte mléko, přidejte do něj máslo a nechte ho na mírném plameni rozpustit. Poté do mísy vložte žloutky, přisypte k nim cukr a vše pečlivě promíchejte.
Do žloutků přidejte škrob a směs opět promíchejte. Teplé mléko s rozpuštěným máslem přelijte do mísy se žloutky a směs lehce prošlehejte pomocí metličky.
Směs přelijte do hrnce přes jemné sítko. Přidejte do ní vanilkový extrakt a na mírném plameni ji vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Poté pudink přendejte do mísy a nechte ho vychladnout.
Do větší mísy nasypte hladkou mouku, přisypte do ní cukr, sušené droždí a směs promíchejte. Poté do ní přidejte žloutek a teplé mléko.
Ze směsi poté vypracujte hladké a nelepivé těsto. Poté do něj přidejte změklé máslo a hněťte ho přibližně 10 minut, dokud se do něj máslo zcela nezapracujte.
Těsto přendejte na pracovní plochu, rozdělte ho na 8 stejně velkých dílů. Z každého dílu poté vytvarujte bochánek a nechte je kynout 15 minut.
Bochánek rozválejte do placky, naplňte ji pudinkovým krémem a přehněte ji na polovinu. Kraje lehce přimáčkněte prsty, aby náplň nevytekla. Postup opakujte i u zbylých bochánků.
Naplněné buchty nechte kynout 30–40 minut. Poté je postupně smažte na suché pánvi pod poklicí 5 minut z každé strany do zlatova.
Smažené buchty poté můžete ihned servírovat. Před podáváním je můžete ještě lehce posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.