Osvěžující růžový sirup bez vaření - postup přípravy
Připravte si domácí osvěžující růžový sirup, který díky tomuto postupu nemusíte ani vařit. Výborný je jako osvěžující nápoj, ale můžete ho také použít do pečených i nepečených dezertů.
Ingredience
Nejdříve oddělte okvětní lístky růží a vložte je do mísy. Velmi pečlivě je omyjte studenou vodou a poté je lehce osušte.
Okvětní lístky vložte do čisté skleněné nádoby a zasypte je kyselinou citrónovou. Poté je zalijte vodou a vše lehce promíchejte.
Nádobu přiklopte a položte ji na slunné místo a listy nechte luhovat po dobu 3 dní. Směs občas promíchejte. Poté růžovou vodu přeceďte přes plátýnko.
Do růžové vody nasypte cukr a míchejte ho, dokud se zcela nerozpustí. Poté nalijte sirup do předem vysterilizovaných skleněných lahví.
Růžový sirup uložte na tmavé a chladné místo, aby si zachoval svou čerstvost. Poté ho můžete používat. Výborný je do nealkoholických i alkoholických nápojů, avšak skvělé využití má i při přípravě dezertů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno