Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marináda na kuřecí maso s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Marináda na kuřecí maso s česnekem - postup přípravy

Připravte si tu nejjednodušší a nejchutnější marinádu na kuřecí maso, která mu dodá nejen výraznou chuť, ale také šťavnatost a křehkost. Marináda je vhodná k pečení i grilování.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na kousky a v míse ho smíchejte se solí, pepřem, paprikou a kari. Pomocí rukou kořením pořádně maso potřete ze všech stran. 

2. KROK

Do mísy přilijte olej a citronovou šťávu. Poté nakrájejte citron na kousky a vmíchejte ho k masu do mísy. Mísu následně přiklopte talířem a nechte maso marinovat 30 minut.

3. KROK

Nyní do malé misky vlijte kečup a smíchejte ho s prolisovaným česnekem. Kuřecí maso dejte do předehřáté trouby na 150 °C a pečte ho 25 minut. Poté, co maso začne hnědnout, potřete ho kečupovou marinádou ze všech stran a pečte dalších 5 minut. 

4. KROK

Tip: Marináda je vhodná nejen k pečení, ale také ve chvíli, kdy se chystáte grilovat. Hotový pokrm podávejte s oblíbeným dipem, jako je například hořčičná omáčka a přílohou, jako jsou opečené brambory nebo hranolky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů