Domácí čočková polévka podle M. D. Rettigové - postup přípravy
Domácí čočková polévka vás překvapí svou jednoduchou přípravou a výživovými hodnotami. Připravená podle Youtube kanálu Recepty bez brepty zasytí a chutná.
Ingredience
Celer oloupejte a nakrájejte nadrobno stejně, jako mrkev a petržel. Do hrnce nalijte vodu, kterou osolte a do ní vsypte nakrájenou zeleninu a čočku.
Obsah hrnce přiveďte k varu a vařte přibližně 20 minut, do změknutí zeleniny a čočky. Zatím na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte jej moukou a vytvořte jíšku.
Do hrnce k zelenině vmíchejte prolisované stroužky česneku, černý pepř a nové koření. Ingredience zamíchejte a polévku zahustěte připravenou jíškou. Vše vařte dalších 10 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Domácí čočkovou polévku můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také zastudena – může osvěžit v letních měsících.
Tip: Domácí čočkovou polévku podávejte s osmaženým křupavým chlebem nebo bagetou.
Tip: Kdo má rád maso, může do čočkové polévky přidat nakrájenou slaninu, uzené maso nebo klobásu či trochu šunky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty