Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koprová majonéza s křenovou příchutí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut

Koprová majonéza s křenovou příchutí - postup přípravy

Koprová majonéza vás ohromí originální chutí, kterou ji dodává přidaný křen. Majonézu můžete použít k dochucování salátů, k masu, do baget a jiných pokrmů.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s olejem, citronovou šťávou, solí, hnědým cukrem, hořčicí a křenovou pastou.

2. KROK

Kopr omyjte, osušte, nasekejte nadrobno a vložte do směsi, kde jej rozmixujte. 

Poznámka: Do majonézy použijte kopr bez stonků. 

3. KROK

Směs šlehejte přibližně 20–30 vteřin, dohladka. Poté koprovou majonézu přelijte do sterilizované sklenice s víkem a vložte ji aspoň na 2 hodiny do lednice. 

Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení obsahu sklenice bakteriemi.

4. KROK

Tip: Majonézu můžete použít k dochucování zeleninových salátů nebo jiných oblíbených pokrmů. Díky tomuto receptu získáte 267 g majonézy.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů