Kuřecí maso ve sladkokyselé omáčce s chilli - postup přípravy
Kuřecí maso ve sladkokyselé omáčce je křehké a šťavnaté. Jídlo obsahuje výživnou zeleninu a zasytí. Výhodou pokrmu je, že můžete ovlivnit pikantnost dle vlastní chuti.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na větší kousky a ve větší míse je smíchejte se solí, pepřem, mletou paprikou a moukou. Maso následně smažte 3–4 minuty v rozpálené pánvi s olejem.
Poznámka: Během smažení maso míchejte a poté ho z pánve vyjměte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Papriky omyjte, nakrájejte je na větší kousky a společně cibulí je vložte do pánve, ve které se smažilo maso.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
V misce smíchejte sójovou omáčku s octem, třtinovým cukrem, chilli omáčkou a rajčatovým pyré a odložte ji bokem na pozdější použití.
Zeleninu smažte 3–5 minut a během smažení do ní vmíchejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a nadrobno nakrájené stroužky česneku. Poté k zelenině přidejte maso, nakrájenou jarní cibulku a vše zalijte směsí omáček.
Ingredience důkladně zamíchejte a smažte 2 minuty na mírném ohni.
Poznámka: Kuřecí maso ve sladkokyselé omáčce podávejte s oblíbeným pečivem, rýží nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Angie Cooking