Smažený kuřecí řízek „Ondráš“ - postup přípravy
Kuřecí Ondráš je zajímavou alternativou řízku. Inspirujte se originálním receptem, k jehož přípravě vám bude stačit jen pár ingrediencí. Pokrm skvěle chutná i zastudena.
Bramborová směs
Maso
Brambory oloupejte, omyjte a najemno je nastrouhejte do mísy. Vymačkejte z nich šťávu a přendejte je do jiné mísy, ve které je smíchejte s vejcem, solí a pepřem.
Směs zasypte moukou, vše zamíchejte a připravte maso. Každé kuřecí prso nakrájejte horizontálně na 3 plátky, které jemně vyklepejte.
Tip: Maso vyklepávejte přes potravinovou fólii, která zabrání narušení masa a odstřikování šťávy do okolí.
Všechny plátky ochuťte solí, mletou paprikou a všechny plátky rozkrojte na polovinu. Následně maso obalte ze všech stran bramborovou směsí tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Kuřecí Ondráše smažte v rozpáleném oleji, na mírném ohni, po dobu 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK