Kynutý jahodový koláč s drobenkou - postup přípravy
Jahodový koláč s drobenkou podle Youtube kanálu Vaření s Jančou obsahuje nadýchané jemné těsto a osvěžující ovoce. Recept je snadný a oblíbí si ho celá rodina.
Těsto
Drobenka
Náplň
Ve vlažném mléce rozmíchejte čerstvé droždí a směs přelijte do mísy od robota. Do mísy přidejte také polohrubou mouku, vaječné žloutky, rozpuštěné máslo a moučkový cukr. Mísu vložte do robota a vytvořte hladké těsto.
Hotové těsto vložte do jiné mísy, jemně ho poprašte moukou, mísu přikryjte čistou utěrkou a těsto nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. Zatím si připravte drobenku.
V misce smíchejte máslo s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a polohrubou moukou.
Poznámka: Drobenka se vám bude nejlépe vytvářet pomocí rukou.
Nyní omyjte jahody, zbavte je zelených částí a rozpulte je. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části a z každé z nich vyválejte plát ve tvaru kruhu o výšce 1,5 cm. Plát položte na plech vyložený pečicím papírem a pokryjte ho polovinou množství jahod.
Jahody posypte polovinou množství drobenky a okraje těsta potřete rozšlehanými bílky. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Stejný postup opakujte i u druhé části těsta se zbytky ingrediencí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou