Vepřová žebírka s BBQ omáčkou a koriandrem - postup přípravy
Vepřová žebírka s BBQ omáčkou jsou šťavnatá a chuťově výrazná. Maso můžete podávat ve všední den, ale také na oslavách. Vaši hosté budou pokrmem nadšení.
Maso
Marináda
Vepřová žebra zbavte kůže a ochuťte je z obou stran hořčicí, solí, pepřem, koriandrem, sušeným česnekem a sladkou mletou paprikou.
Žebra položte na alobal, na kterém je položený pečicí papír a zabalte je.
Poznámka: Máte-li žeber více kusů, zabalte každý kus do alobalu s pečicím papírem zvlášť.
Zabalené maso pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 150 min. Zatím si připravte marinádu. V rendlíku smíchejte kečup, sójovou omáčku, cukr a uzenou papriku. Směs následně vařte na mírném ohni po dobu 5 minut.
Po upečení žebra marinádou namažte z obou stran, znovu je zabalte a pečte je na 200 °C po dobu 10 minut.
Tip: Vepřová žebírka s BBQ omáčkou podávejte například s oblíbeným pečivem, beraními rohy, křenem a chilli papričkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook