Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová žebírka s BBQ omáčkou a koriandrem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 160 minut

Vepřová žebírka s BBQ omáčkou a koriandrem - postup přípravy

Vepřová žebírka s BBQ omáčkou jsou šťavnatá a chuťově výrazná. Maso můžete podávat ve všední den, ale také na oslavách. Vaši hosté budou pokrmem nadšení.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Maso

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřová žebra zbavte kůže a ochuťte je z obou stran hořčicí, solí, pepřem, koriandrem, sušeným česnekem a sladkou mletou paprikou. 

2. KROK

Žebra položte na alobal, na kterém je položený pečicí papír a zabalte je. 

Poznámka: Máte-li žeber více kusů, zabalte každý kus do alobalu s pečicím papírem zvlášť.

3. KROK

Zabalené maso pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 150 min. Zatím si připravte marinádu. V rendlíku smíchejte kečup, sójovou omáčku, cukr a uzenou papriku. Směs následně vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. 

4. KROK

Po upečení žebra marinádou namažte z obou stran, znovu je zabalte a pečte je na 200 °C po dobu 10 minut. 

Tip: Vepřová žebírka s BBQ omáčkou podávejte například s oblíbeným pečivem, beraními rohy, křenem a chilli papričkami. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů