Nepečené sušenkové řezy s pudinkem - postup přípravy
Nepečené sušenkové řezy s pudinkem jsou lahodné a jednoduché na přípravu, vhodnou i pro začátečníky. Výhodou je, že dezert vytvoříte rychle a bez použití trouby.
Základ
Náplň
Poleva
Zdobení
V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi máslo a nechte jej rozpustit.
Poznámka: Celý proces potrvá přibližně 2 minuty.
Do mísy rozdrobte sušenky a kakaovou směsí je zalijte a důkladně je v ní obalte. Sušenkovým základem vyložte formu na pečení a jeho povrch zarovnejte pomocí lžíce.
Poznámka: Formu vložte na 20 minut do lednice, aby mohla kakaová směs ztuhnout.
Nyní si připravte základ. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, kukuřičným škrobem, moukou, vanilkovým cukrem a solí. Následně do obsahu rendlíku vmíchejte máslo a směs míchejte 1–2 minuty, do zhoustnutí.
Poznámka: Ještě horkou náplní zalijte sušenkový základ ve formě a dezert vložte do lednice na 20 minut.
Zatímco se dezert chladí, připravte si polevu. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, kakaem a kukuřičným škrobem. Do směsi následně vmíchejte máslo a hořkou čokoládu. Celý proces potrvá přibližně 2 minuty.
Jakmile se ingredience rozpustí, polevu rozprostřete na ztuhlý krém ve formě na pečení, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na dalších 20 minut do lednice.
Poznámka: Nepečené sušenkové řezy s pudinkem na závěr posypte čokoládovým zdobením a podávejte je nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes