Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehačkové taštičky s marmeládou a jahodami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Šlehačkové taštičky s marmeládou a jahodami - postup přípravy

Šlehačkové taštičky, podle paní Marianny Ilavské, vypadají luxusně a jsou vhodné na oslavy i všední den. Jsou nadýchané, díky jahodám osvěžující a hotové za pár minut.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto odbalte a rozkrojte ho na deset stejných obdélníků. Povrch každého obdélníku potřete rozšlehaným vejcem a uložte je na plech vyložený pečicím papírem. 

2. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, dozlatova. Zatímco se těsto peče, v míse vyšlehejte smetanu dotuha. 

Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.

3. KROK

Po upečení nechte taštičky chvíli volně chladnout a poté je horizontálně rozkrojte na dvě poloviny. Jednu z nich potřete marmeládou, na kterou rozprostřete šlehačku a plátky jahod, které přikryjte druhou polovinou taštičky. 

Poznámka: Postup opakujte u všech taštiček. 

4. KROK

Šlehačkové taštičky podávejte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Dezert můžete podávat ve všední den ke kávě a čaji, ale také na oslavách. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů