Tvarohové knedlíky s meruňkami a smetanou - postup přípravy
Tvarohové knedlíky s meruňkami podle Youtube kanálu Vaření s Jančou jsou nadýchané a díky ovoci a tvarohu osvěžující. Pokrm zasytí a připravíte ho za chvíli.
Těsto
Náplň
V mléce rozmíchejte čerstvé droždí a směs odložte bokem. Ve větší míse smíchejte mouku s vejcem, solí a cukrem krystal. Do směsi přilijte také mléko s droždím a vymíchejte těsto.
Těsto v míse zaprašte trochou mouky, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout 45 minut. Zatímco těsto kyne, vypeckujte meruňky, vyšlehejte smetanu dotuha a tvaroh nastrouhejte na hrubém struhadle.
Poznámka: Meruňky nechte v celku, nekrájejte je.
Vykynuté těsto prohněťte a vyválejte ho na pomoučeném vále na plát o výšce 0,5 cm. Z těsta vykrojte kolečka o velikosti dlaně, do jejichž středu dejte vždy jednu meruňku.
Na dno hrnce vlijte trochu vody, vložte do něj napařovací vějíř, který překryjte plátýnkem a na něj uložte knedlíky. Hrnec zakryjte pokličkou a knedlíky vařte v páře 5 minut.
Poté je z hrnce vyjměte a servírujte je s vyšlehaným tvarohem, nastrouhaným tvarohem a smetanou. Na závěr je posypte moučkovým cukrem dle vlastní chuti.
Tip: Každou porci můžete podávat s pár kousky čerstvých meruněk.
Poznámka: Díky tomuto receptu získáte 25 knedlíků. Trocha těsta vám ještě zbyde. Můžete ho použít na další várku knedlíků, nebo z něj upéct koláč s libovolnou náplní.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou