Domácí krtkův dort se smetanou a banány - postup přípravy
Domácí krtkův dort je jemný a lahodný. Obsahuje sladké banány a nadýchaný smetanový krém, díky kterému se dezert rozplývá na jazyku. Je vhodný i na oslavy.
Korpus
Náplň
Zdobení
V míse vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a cukrem do pěny. Za stálého šlehání vešlehejte do směsi mléko a rozpuštěné máslo. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi kakao, kypřící prášek do pečiva a mouku.
Jakmile získáte hladké těsto, vlijte ho do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a zarovnejte ho do hladka. Těsto pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Tip: Zda je těsto upečené poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli. V případě, že ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečený korpus z dortového ráfku vyndejte a odřízněte jeho špičku tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Poznámka: Odříznutý a vydlabaný korpus rozmělněte na menší kousky, které nevyhazujte, budete je později potřebovat.
Nyní si připravte krém. Ve větší míse vyšlehejte smetanu ke šlehání v prášku s mlékem a polovinou množství směsi naplňte vnitřek korpusu. Na smetanu uložte oloupané banány a celý dezert pokryjte zbytkem smetany.
Smetanu posypte ze všech stran rozdrobeným korpusem a dezert dejte chladit do lednice na 3–4 hodiny. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Domácí krtkův dort můžete ozdobit želé bonbony.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Silvana’s Kitchen