Bramborový koláč z pánve s mletým masem - postup přípravy
Bramborový koláč z pánve obsahuje mleté maso, které mu dodává šťavnatost a zajímavou chuť. Najdete v něm také lahodný sýr a výživnou zeleninu, díky které zasytí.
Masová směs
Smažené brambory
Vaječná směs
Na vymazání a vysypání
Cibuli nakrájejte nadrobno a cherry rajčata nakrájejte na čtvrtky. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm 1 minutu smažte. Poté k ní přidejte rajčata a směs ochuťte solí, chilli vločkami a pepřem. Vše důkladně zamíchejte a smažte 2 minuty.
Do směsi vmíchejte mleté maso a pod pokličkou vše vařte, na mírném ohni, 15 minut. Poté pánev sundejte z tepla a její obsah přendejte do mísy.
Nyní oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky. Vložte je do pánve s rozpáleným olejem a smažte je přibližně 5 minut, dozlatova. Poté brambory z pánve vyjměte.
V míse vyšlehejte vejce a vmíchejte do nich jarní cibulku nakrájenou nadrobno. Směs ochuťte solí, pepřem a vše zamíchejte. Na plátky nakrájejte také sýr.
Zapékací mísu vymažte olivovým olejem a vysypte ji strouhankou. Poté do mísy vložte polovinu množství brambor, které zalijte polovinou vaječné směsi, na kterou položte půlku množství tvrdého sýra.
Na sýr položte masovou směs, zakryjte ji zbytkem sýra, zbytkem brambor a vše zalijte zbytkem vaječné směsi.
Poznámka: Bramborový koláč z pánve pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Bramborový koláč z pánve podávejte nakrájený na kousky a posypaný koprem.
Tip: Pokrm skvěle chutná také, když ho necháte volně vychladnout v pokojové teplotě.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti