Kořeněné nakládané papriky v oleji - postup přípravy
Pokud máte přebytek paprik, vyzkoušejte tento recept a naložte je do oleje a směsi koření. Skvěle se hodí do salátů, pomazánek nebo také jako příloha.
Ingredience
Papriky pečlivě omyjte, rozkrojte je a zbavte je semeníků. Do velkého hrnce nalijte rostlinný olej, vodu a ochuťte ji solí, cukrem a octem.
Do hrnce přidejte celý černý pepř a bobkový list. Řapíkatý celer a petrželku nasekejte najemno i včetně stonků. Poté nakrájejte česnek na tenké plátky.
Do hrnce přidejte nasekané stonky řapíkatého celeru a petrželky. Poté do něj přidejte i polovinu nasekaného česneku. Směs následně přiveďte k varu.
Do hrnce vložte část paprik. Vařte je pod poklicí 2 minuty, poté je otočte a vařte je další 2 minuty. Tímto způsobem uvařte všechny papriky.
Polovinu uvařených paprik vyskládejte do nádoby, zasypte je polovinou česneku a bylinek. Poté na ně vyskládejte zbylé papriky a postup opakujte.
Nálev sceďte přes jemné sítko a papriky zalijte. Poté na ně položte menší víko, než je samotná nádoba a zatižte například nádobou s vodou. Následně je nechte marinovat po dobu 3 dnů.
Papriky poté přendejte do menších nádob, zalijte je nálevem a uzavřete je. Poté je uskladněte v lednici nebo v mrazáku.
Tip: Pokud máte rádi ostřejší chutě, přidejte do nálevu chilli papričku.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда, я тебя омномном!