Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněné nakládané papriky v oleji

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kořeněné nakládané papriky v oleji - postup přípravy

Pokud máte přebytek paprik, vyzkoušejte tento recept a naložte je do oleje a směsi koření. Skvěle se hodí do salátů, pomazánek nebo také jako příloha.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Papriky pečlivě omyjte, rozkrojte je a zbavte je semeníků. Do velkého hrnce nalijte rostlinný olej, vodu a ochuťte ji solí, cukrem a octem.

2. KROK

Do hrnce přidejte celý černý pepř a bobkový list. Řapíkatý celer a petrželku nasekejte najemno i včetně stonků. Poté nakrájejte česnek na tenké plátky.

3. KROK

Do hrnce přidejte nasekané stonky řapíkatého celeru a petrželky. Poté do něj přidejte i polovinu nasekaného česneku. Směs následně přiveďte k varu.

4. KROK

Do hrnce vložte část paprik. Vařte je pod poklicí 2 minuty, poté je otočte a vařte je další 2 minuty. Tímto způsobem uvařte všechny papriky.

5. KROK

Polovinu uvařených paprik vyskládejte do nádoby, zasypte je polovinou česneku a bylinek. Poté na ně vyskládejte zbylé papriky a postup opakujte.

6. KROK

Nálev sceďte přes jemné sítko a papriky zalijte. Poté na ně položte menší víko, než je samotná nádoba a zatižte například nádobou s vodou. Následně je nechte marinovat po dobu 3 dnů.

7. KROK

Papriky poté přendejte do menších nádob, zalijte je nálevem a uzavřete je. Poté je uskladněte v lednici nebo v mrazáku.

8. KROK

Tip: Pokud máte rádi ostřejší chutě, přidejte do nálevu chilli papričku.

9. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů